Om oss

Mikael Forssberg

Roger Pearson

Niklas Harryson

Mikaels historia

Mikael Forssberg, som nu är Amegas starke man, började bygga högtalare redan i tonåren. Jobbade som DJ och med konsertljud och byggde ett antal ljudsystem i demobilar åt en av billjudsimportörerna i landet. När ljudtävlingar i bil startade i slutet på 80-talet var han med och tävlade med hygglig framgång fram till 94 för att sedan ta upp det igen i början på 2000-talet. Under de senaste fem åren har han byggt det mesta för Bo Bengtsson, bl.a. den senaste modellen av Megatrend. Bengtssons stora system har byggt mycket på line-source teknik, vilket Mikael också fastnat för.
Han hade länge närt tanken att bygga en högtalare byggd på line-array tekniken. Problemet var kostnaden och att det tar tid att konstruera något sådane. Vid ett tillfälle fick han en förfrågan av en vän om att bygga ett ljudsystem i hans konferensrum. Mikael föreslog ett antal alternativ där hans egen line-array ”drömkombo” blev top-of-the-line alternativet. Som tur var ville vännen ha just det systemet, så efter en tid installerades ett system bestående av en 18” och 16 av Mikales egna 3,5” koaxelement - per sida. Allt satt monterat i en trekantig konstruktion som byggdes in i hörnen på rummet. Förstärkningen var PA-steg från ECLER med DSP. Resultatet blev så bra att de båda efter ett antal veckors lyssnade bestämde sig för att det här måste de göra något av på riktigt.
Man bollade många designidéer innan de fastade för att bygga ett par prototyper i rostfritt stål. Ett oändligt testande av slutsteg och basar började tillsammans med utveckling av det befintliga 3,5 elementet för att tillpassa det till den här lösningen. Man är nu inne på mk3 av koaxialelementet.
Efter fyra års utvecklande var man förra året så klara för att presentera konstruktionen för en bredare allmänhet.